Ilmalämpöpumppu asennettuna kotiin, mökille tai toimistoon

Ilmalämpöpumput tarjoavat miellyttävää lisälämpöä pohjoisen kylmiin olosuhteisiin niin viileneviin syysiltoihin kuin talven paukkupakkasiinkin. Kesähelteillä ilmalämpöpumput puolestaan tuovat kaivattua viilennystä ja parantavat asumismukavuutta merkittävästi. Opticoolilta saat korkealaatuiset ilmalämpöpumput asennettuna omakotitaloon, rivitaloon, kerrostaloon, mökille ja toimistoon. Tilaa ilmalämpöpumppu asennettuna pääkaupunkiseudulla ja muualla Uudellamaalla.

Asennuspalvelu kaikkiin tuotteisiimme.

Tarjoamme asennuspalvelua kaikkiin verkkokaupassamme myytäviin Samsung-, Toshiba-, Mitsubishi– ja Gree-ilmalämpöpumppuihin. Autamme sinua valitsemaan juuri sinun kohteeseesi ja toiveisiisi parhaiten sopivan laitteen ja saat ilmalämpöpumpun vaivattomasti valmiiksi asennettuna. Voit joko tilata haluamasi ilmalämpöpumpun suoraan verkkokaupasta, jonka jälkeen olemme sinuun pian yhteydessä ja sovimme tarkemmin laitteen asennuksesta tai pyytää ensin maksuttoman konsultaation, jolloin kartoitamme yhdessä kohteeseesi sopivimman ratkaisun.

Opticool - ilmalämpöpumppu asennettuna

Ilmalämpöpumpun huolto.

Ilmalämpöpumpun säännöllinen huolto ja puhdistus vaikuttaa merkittävästi sen tehoon ja hyötysuhteeseen. Laitteen omistajan vastuulla on huolehtia suodattimien puhdistuksesta imuroimalla ne kaksi kertaa kuukaudessa. Puhdistus on helppo ja nopea toimenpide, johon asentaja antaa ohjeet käyttöopastuksen yhteydessä. Ammattilaisen toteuttama perusteellisempi huolto tulisi käytöstä ja laitteesta riippua suorittaa noin 2–4 vuoden välein.

Opticoolilla vuosihuoltoon sisältyy:

  • Kompressori – matalapaineen mittaus, kampikammion, imu- ja paineputken lämpötilan mittaus
  • Lauhdutin – puhallinmoottorin toiminnan tarkastus, lauhduttimen puhtauden tarkastus ja ilmalauhduttimen puhdistus
  • Höyrystin – puhaltimien toiminnan tarkastus, tippuvesiputkien toiminnan tarkastus, imu- ja puhalluslämpötilojen mittaus, kennon puhdistus
  • Muu tekniikka – kompressorin ja putkistojen kiinnitysten tarkastus, vuototestaus, kylmäainemäärän tarkistus paineperusteisesti.
  • Huoltoraportti – huollon jälkeen saat meiltä huoltoraportin pyytämällä jos ei laitteessasi ollut vikoja. Muissa tapauksissa se toimitetaan huollon jälkeen automaattisesti.
  • Huollamme kaikki merkit ja mallit. Mm. Samsung, Toshiba, Mitsubishi Electric, Mitsubishi heavy industries, Gree, Panasonic, Argo, Toshiba, Daikin, IVT, Hitachi, Technibel, Sanyo, Artcool, LG lämpöpumput ja jäähdyttimet

Ilmalämpöpumpun saa asentaa vain TUKESin hyväksymä ammattilainen

Tiesithän, että ilmalämpöpumpun saa asentaa ainoastaan TUKESin hyväksymät kylmäalan pätevyysvaatimukset täyttävät asentajat. Helpoin tapa varmistua laitteen asianmukaisesta asennuksesta on tilata ilmalämpöpumppu Opticoolilta valmiiksi asennettuna. Kaikilla asentajillamme on siihen tarvittava koulutus ja kylmäaineluvat. Voit tilata asennuspalvelun puhelimitse tai verkkokauppaoston yhteydessä. Oikein asennettuna ja käytettynä laadukas ilmalämpöpumppu on turvallinen ja pitkäikäinen investointi, joka säästää ympäristöä ja energiakustannuksiasi.

Huomioi tämä!

Mikäli kuitenkin tilaat verkkokaupasta pelkän laitteen ilman asennusta, tarkistathan, että asentajallasi on ilmalämpöpumpun asennukseen vaadittavat luvat kunnossa: rekisterit.tukes.fi.

Vinkkejä ilmalämpöpumpun sijoitteluun.

Oikein sijoitettuna ilmalämpöpumpusta saadaan irti paras mahdollinen hyöty. Laite kannattaa sijoittaa keskeiselle paikalle, niin että lämpö jakautuu mahdollisimman laajalle alueelle. Yksikerroksisissa tiloissa paras paikka on useimmiten joko sisääntulon lähellä tai tilassa, jossa eniten oleskellaan. Kaksikerroksisissa asunnoissa sijoituspaikka on usein portaikon läheisyydessä. Sisäyksikkö asennetaan aina lähelle katon rajaa, ja ulkoyksikkö asennetaan tyypillisesti joko erilliselle jalustalle tai ulkoseinälle.